sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kohteessa

Voi tokkiinsa paljon on kerrottavaa, sillä viikkohan tiällä on jo vierähtänyt. Vesisateet ja myrskytuulet ovat vihdoin vaihtuneet auringon paisteeseen.

Viime viikon lauantaina sinivalkoisetsiivet toivat turvallisesti Hollannin mualle (perämies Holopainen hoiti homman tyylillä). Ensimmäiset päivät menivät ällistellessä ja kummastellessa Zwollen kulmia, tutustuessa Deltion Collegeen ja opetellessa tulppaanimaan pyöräilykulttuuriin. Totta kai myös uudet lenkkipolut on tsekattu. Voi mahoton, kun nautin siitä että ympäristö on uusi ja tuntematon, niin johan kummasti askel on keveämpi. Olisiko tässä iskun paikka,  2 kuukaudessa kesäkuntoon?

Tiedetään, tiedetään, lopetan jaarittelun. Tiedän mistä haluatte kuulla...paljon ennakkoo naurattanut, epäilyttänyt ja puhuttanut majoitus mobile homessa. Kyseessähän olikin jenkkisiirtolaistyylinen mökki, "Atlas Mirage Super Deluxe". Jes, mökkilaiffii! Nooo joo, kyllä minä ehkä vähän tästä lukaalista kuitenkin avaudun. Vähän vaan. Voin sanoa, että tätä huushollia ei saa ikinä saunalämpöihin, hyvä jos plussan puolelle. Pitkät kalsarit, flanellipaita ja villasukat ovat pelastus tässä pakastimessa. Ruuan sentään saa lämpimäksi. Hyvä ruoka, parempi mieli vai mitenkä se oli. Huumorin voimalla.

Tottakai tärkein osa tätä seikkailua on työskentely V&D:llä. Työt aloitettiin keskiviikkona (tiivistys töistä: neljän päivän työviikko, 8 tunnin päiviä, la-ma vapaata) ja jokainen suuntasi omaan valtakuntaansa. Luulin olevani ladies clothing expertti, mutta toisin kävi...lingerie expertti. Voi juma, meikäläinen pitsihörsylöitten ja sloggien keskellä. Pienen alkujärkytyksen jälkeen (kyseisen alan sanasto täysin hukassa) ei muuta kun hommiin. Levveellä hymyllä ja työtä pelkämättömällä asenteella piäsee jo pitkälle - minäkin jo näppärästi kolmessa päivässä opin itsenäisesti laittamaan hyllyjä uuteen uskoon ja myymään mummoille sloggeja.
Ensimmäisen työviikon päätteeksi sain Medewerker van de dag-pinssin. Tuli aivan puskista! Olen kaiketi ollut kartalla, kun tuollaisen tunnustuksen sain osastoni kollegoilta ja bossilta. Tästä on hyvä jatkaa!

Hirveesti olisi ajatuksia, höpötyksiä, sitä sun tätä piäkopassa, mutta antaahan arjen tästä lähtee rullaamaan, niin ajatuksenjuoksusta tulee selkeämpää - järkevää viikkoraportointia.

Groetjes! Terveisiä!
-Lotta, "viikon työntekijä"

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla Lotta kuulumisiasi. Sotkamon sissi selättää niin myrskyt kuin muutkin luonnonilmiöt, odotahan vaan kun aurinko alkaa lämmittää majataloanne, niin mikään ei estä viihtymistä tulppaanien keskellä.

    VastaaPoista
  2. Miltä vaikuttavat Deltion, Frans ja Hermann?

    VastaaPoista